Kefíres hús
4 fő részére
Nehézség:
kezdőknek
A páchoz
- 2 kis doboz kefír
- 1.5 dl étolaj
- 2 kávéskanál ételízesítő
- 1 kávéskanál mustár
- 1 kávéskanál majoranna
- 1 mokkáskanál őrölt feketebors
- 1 mokkáskanál só
- 1 mokkáskanál őrölt kömény
- 1 kisebb vöröshagyma reszelve
- 2 gerezd fokhagyma reszelve
Továbbá
- 8 szelet karajt
Elkészítés
A pác hozzávalóit elkeverjük. Beleteszünk 8 szelet kiklopfolt karajt (comb, tarja) és egy éjszakára letakarva a hűtőbe rakjuk. Másnap a keverékkel együtt zsiradékkal kikent tepsibe tesszük. Először letakarva, majd ha puha kitakarva sütjük. Sűrű szaftja legyen. Ha több szaftot szeretnénk,csináljunk ugyanennyi húshoz másfeles adag pácot. Legjobb hozzá a párolt rizs.
Megjegyzés
Szinte elronthatatlan, nagyon finom. A receptet Zsuzska1 néven küldték be.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.